Un deputat PSD propune testarea cunoștințelor liderilor partidului: „Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale”

Un deputat PSD propune testarea cunoștințelor liderilor partidului: Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale
Publicat: 24/11/2014, 15:56
Actualizat: 25/11/2014, 08:00

Într-un comunicat de presă transmis luni, deputatul Florin Tătaru spune că PSD are nevoie urgentă de o reformă, inclusiv doctrinară, și că partidul „va depăși această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunități mari de oameni”.

„E urgentă nevoie de o reformă, inclusiv doctrinară, în PSD. Se poate ajunge până la testarea efectivă a cunoștințelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o susțin. Voi face, în concret, această propunere într-un cadru oficial pentru ca ea să prindă formă și viață în PSD. Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. PSD va depăși această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunități mari de oameni. Cred că e nevoie de o schimbare de abordare și de prezență a unui spirit de echipă unde cunoașterea doctrinară social-democrată să nu fie luată în derâdere de unii lideri doar din pricină că habar n-au ce e doctrina care i-a făcut oameni politici”, a arătat Tătaru.

Acesta a subliniat că de la ședințele de partid social-democrat locale și până la organizațiile de partid social-democrat specifice, „viața de partid trebuie reconsolidată cu calm, responsabilitate și realism”.

Deputatul PSD a menționat că răspunsul la întrebarea „De ce a pierdut PSD alegerile prezidențiale?” este unul singur și își are rădăcinile în axul central al doctrinei.

„Protecția socială, ca element fundamental pus în practică și nu clamat de la tribuni, este baza social-democrației românești. Se adaugă aici principiile egalității și dreptății sociale care au închegat doctrinar social-democrația românească după anul 1989. Cu astfel de valori fundamentale ale societății se câștigă o bătălie electorală. Din păcate, ele trebuie puse-n practică. Social-democrații se plasează în mijlocul comunităților, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la «mica trăncăneală» și până la «Marea Trăncăneală» a lui Caragiale nu se poate înfăptui nici doctrinar și nici real social-democrația”, a susținut Florin Tătaru.

Acesta a considerat că lipsa cultivării valorilor politice de stânga a dus la anomalii ce au generat haos politic, adăugând că nu se poate întări social-democrația „cu schisme născute-n Transilvania pe principiul unui pseudopatriotism regional”.

„Poți, însă, altceva: în lipsa unei solidarități doctrinare a liderilor, pe fondul apariției confuziei generale să îți impui propria confuzie păguboasă. Asta a făcut și grupul politic de la Cluj, din păcate pentru această competiție electorală. Sintagma existenței unei Transilvanii de dreapta e imputabilă direct și fără echivoc liderilor acestora. Armele electorale folosite de dreapta politică transilvăneană în câmpul electoral sunt preluate în totalitate din doctrina social-democrată. Să pierzi o competiție electorală cu armele tale ajunse în mâna adversarilor politici e fără precedent și demonstrează fragilitatea mesajului liderilor regionali”, a mai arătat Tătaru.

În opinia acestuia, „trăncăneala a dus la nesocotirea diasporei și a dreptului fundamental al românilor la vot, iar o astfel de atitudine politică nu are nimic în comun cu social-democrația autentică, dar ea se crește pe o structură fragedă doctrinară, producând pierderi uriașe în politica social-democrată”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Amendă între 600-1.000 de lei. Românii au interzis. Se aplică de duminică, 24 Noiembrie
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Autoritățile italiene au recuperat artefacte în valoare de 8 milioane de euro excavate ilegal